Azerbaycan, Kahramanmaraş’a 100 milyon dolarlık yardım sağlayacak

Azerbaycan Meclis Başkan Vekili Adil Aliyev, Azerbaycan Caddesi'nin yeniden inşası için Kahramanmaraş'a ülkesinin 100 milyon dolar ayırdığını açıkladı.

azerbaycan yardim habermeydan

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremler, Türkiye’nin 11 ilinde yıkıma yol açtı. Son verilere göre 50 binden fazla insan hayatını kaybetti ve felaket ülkeyi derinden etkiledi. Devlet ve millet, el ele vererek bu büyük felaketin izlerini silmeye çalışıyor.

Uluslararası toplum da Türkiye’nin yeniden ayağa kalkma çabalarına destek veriyor. Özellikle dost ülkeler, Türkiye’yi yalnız bırakmayarak bu süreçte yanında yer alıyor. Bu desteklerin başında da Azerbaycan geliyor.

Azerbaycan, depremin ilk anlarından itibaren arama-kurtarma çalışmalarına ve sonrasında toplanan yardımlara öncülük ederken, aynı zamanda depremzedelerin yeni evlerinin inşasında da yer alacak.

Bu bağlamda, Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Destekleme Derneği tarafından düzenlenen iftar programına katılan Azerbaycan Millet Meclisi Başkan Vekili Adil Aliyev, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan Millet Meclisi Başkan Vekili Adil Aliyev, Azerbaycan’ın Türkiye’nin inşası için 100 milyon dolar ayırdığını ve Kahramanmaraş’taki Azerbaycan Caddesi’nin yeniden inşası için destek olacaklarını belirtti. Aliyev ayrıca, diğer depremzedelerin de maddi destek alacağını sözlerine ekledi.

Aliyev, Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılmasında Türkiye’nin verdiği desteklere de değinerek “Bizim milletimiz her zaman bir olarak var olacak. Maalesef milletimizi ve kardeşliğimizi sevmeyen devletler de var. Ancak biz bir olup, onlara karşı durmaya devam etmeliyiz” dedi.

Exit mobile version