Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Togg’u teslim aldı!

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'u, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından teslim alan ikinci kişi Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu.

Aliyev Toggu teslim aldi habermeydan

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev Togg’u teslim aldı!

Türkiye’nin ilk yerli otomobili Togg, geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’a teslim edilmişti. Togg’u Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ardından teslim alan ikinci kişi ise Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev oldu. Aliyev’e Türkiye’nin yerli otomobili Togg’un T10X akıllı cihazı törenle teslim edildi. Başkent Bakü’ye hakim Dağüstü Park’ta düzenlenen törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Tuncay Özilhan ve Bülent Aksu ile Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş, Togg Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş ve Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı katıldı.

Togg’un üretimini kutlayan İlham Aliyev, aracın Bakü’ye getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şükranlarını iletti. Aliyev, Togg’un ikinci arabasının Azerbaycan’da bulunmasını dostane ve kardeşçe ilişkilerin bir tezahürü olarak değerlendirdi.

Bakan Varank ve Togg yönetim kurulu üyeleri, törenin ardından değerlendirmelerde bulundu. Varank, Aliyev’in Togg’u kullandığını ve çok memnun kaldığını söyleyerek, “Özellikle Türkiye’nin, Türk mühendislik kabiliyetlerinin, Türk sanayisinin bu noktaya gelmiş olmasından kendilerinin de gurur duyduğunu ve bu kabiliyetleri her beraber ileri götürmek istediklerini ifade ettiler” dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN MESAJ

Aliyev’in aracı teslim aldığı anın fotoğrafını sosyal medyadan paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gardaşım İlham Aliyev de Türkiye’nin gururu Togg’unu teslim aldı. Hanenize hayırlı olsun. Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin gardaşım” notunu düştü.

Cumhurbaşkanı Aliyev de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sosyal medya mesajını alıntılayarak “Teşekkür ediyorum. Aziz Kardeşim. Amin! Togg, sizin liderliğinizde kardeş Türkiye’nin ilmi, sınai potansiyelinin gelişmesinin bir başka bariz bir örneğidir.”karşılığını verdi.

Exit mobile version