Avrupa ve ABD’de Koronavirüs ölümleri 3 milyonu geçti

Koronavirüs

Avrupa ve ABD’de şimdiye kadar üç milyondan fazla insan Koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti. ABD Başkanı Joe Biden bugün yaptığı açıklamada, ülkenin bir milyon ölüm eşiğini aştığını dile getirdi. Aynı gün Dünya Sağlık Örgütü (WHO) da bir açıklama yaparak Avrupa’da iki milyon kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

ABD, Koronavirüs kaynaklı ölümlerde zirvede

ABD Başkanı Joe Biden bir milyondan fazla Koronavirüs kaynaklı ölüme ulaşan ilk ülke olduklarını açıkladı. Vatandaşlarını salgınla mücadele konusunda pes etmemeye çağıran lider, mümkün olduğu kadar çok hayat kurtarmak için her şeyi yaptıklarını dile getirdi. Bunun çözümünü ise her zamankinden daha fazla COVID testi yapılmasında, aşıların yaygınlaştırılmasında bulduğunu belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Koronavirüs nedeniyle hayatı kaybeden ilk kişi Şubat 2020’de kayıtlara geçti. 2021 yılının aynı döneminde ise bu oran 500 bine ulaştı. Bir yılı biraz aşkın sürenin ardından ise 1 milyon eşiği kırıldı.

Kayıtlara geçmeyen vaka sayıları

Pandeminin başlarından beri ABD’de resmi olarak kayıtlara geçen 82 milyondan fazla enfeksiyon vakası olduğu açıklandı. Fakat gerçek oranın bundan çok daha fazla olduğu düşünülüyor. Zira ABD genelinde çok sayıda test opsiyonu bulunduğu için, örnek vermek gerekirse evde kendi testini yapan kişilerin verileri kayıtlara düşmüyor.

DSÖ tarafından yapılan açıklamalarda da dünya genelinde kayıtlara geçmeyen çok sayıda Koronavirüs kaynaklı ölüm olduğu vurgulanıyor. Kimi ülkelerin gerçek sayıları açıklamadığı iddia edilirken, bir kısmında ise ABD’de de olduğu gibi evden yapılan testler kayıtlarda kendine yer bulmuyor.

Exit mobile version