Avdiivka Rus ordusu tarafından alındı! Putin’den ilk açıklama yapıldı

Rus ordusu, aylardır yoğun bir çatışmanın yaşandığı Avdiivka'nın tam kontrolünü ele geçirdiklerini duyurdu.

putin habermeydan

Avdiivka Rus ordusu tarafından alındı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’nın Avdiivka’dan çekildiğini duyurmasının hemen ardından, kasabanın ele geçirilmesini “önemli bir zafer” olarak nitelendirdi. Kremlin’in internet sitesinden yapılan açıklamada, “Devlet Başkanı, Rus askerlerini bu başarıdan, önemli bir zaferden dolayı kutladı” ifadesine yer verildi. Moskova, Ukrayna birliklerinin Avdiivka’dan çekildiği sırada, Rus ordusunun bin kilometrelik cephe hattı boyunca Ukrayna güçlerine karşı bir dizi zafer elde ettiğini belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı’na göre, Rus güçleri cephe hatları boyunca Ukrayna birliklerine karşı farklı yönlere doğru ilerleme kaydetti.

Avdiivka’nın, Ukraynalı güçlerin çekilmesiyle Rusların kontrolüne geçmesi, Rusya’nın Mayıs 2023’te Bahmut’u ele geçirmesinden bu yana elde ettiği en büyük zafer olarak kaydedildi. Ancak, Bahmut’ta olduğu gibi, Avdiivka’da da neredeyse tek bir binanın bile sağlam kalmadığı, şehrin harap durumda olduğu ve çatışmaların binlerce hayata mal olduğu ifade edildi.

Önemli bir stratejik konuma sahip olan Avdiivka, endüstriyel Donbas bölgesinde yer alarak, Rusya’nın doğudaki Donetsk ve Luhansk’ta tam kontrol sağlama hedefinin kilit noktası olarak görülüyor. Savaş öncesi dönemde Avrupa’nın en büyük kok kömürü fabrikalarından birine ev sahipliği yapması, Rusya’nın stratejik ilerlemesi için büyük önem taşıdığına işaret ediyor.

Exit mobile version