Avatar’ın Devam Filmi, 2022’nin En Çok İzleneni Oldu!

Avatar'ın 13 yıl sonra gelen devam filmi, 2022'nin en çok izlenen yapımı olmayı başardı.

avatar 1

9 Aralık’ta vizyona giren Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) filmi; 2022 yılında çıkan filmler arasında en yüksek gişeye ulaşan yapım unvanını elde etti. 2 milyar dolar seviyesini geride bırakan film; yıl boyu zirveyi bırakmayan Top Gun: Maverick filmini de geçmeyi başardı. Serinin ilk filmiyle film gişe rakamlarını yeniden tanımlamasıyla bilinen yapım; devam filminde de benzer bir başarıyı elde ettiğini gösterdi. Vizyon süreci hala devam eden film, sinema tarihinin en çok gişe elde eden 6. filmi olarak tarihe geçti.

Avatar 2 Süreci Nasıl Başladı?

Görsel efektlerde kattığı yenilik ve izleyiciyi büyüleyen görseller sunabilmesiyle Avatar; aksiyon, bilim kurgu ve fantastik başlıklarının en çok kazanan yapımı olma başarısını göstermişti. 2009’da vizyona giren serinin ilk filmi; 3 boyutlu filmler furyasının 2000’lerde yeniden şahlanmasını sağlamıştı. O tarihlerden bu yana filmlerdeki teknoloji baskınlığı da katbekat arttı. Sinemanın ticari yönünü adeta yeniden yapılandıran Avatar; devam filmi için izleyicisini tam 13 yıl bekletmişti.

İlk filmin de yapımcısı ve yönetmeni olan James Cameron; serinin 3. ve 4. filmlerini de kapsayacak teknolojiye erişmek için çok uzun süre beklediklerini söylemişti. Özellikle de çekim sonrası uygulanan bilgisayar tekniklerinde gün geçtikçe gelişimin artması; devam filmi projesinin de uzun yıllar boyunca beklenmesine yol açtı. Ancak ikinci filmin de büyük bir başarıyla gişedeki macerasına devam etmesi; çekimlerine yakında başlanacak olan 3. filmin de beklentileri yükseltmesi anlamını taşıdı. İlk iki filmin arasındaki süre mesafesinin bir benzerini yaşamak istemeyen yönetmen James Cameron; 350 milyon dolarlık rekor bir bütçe ile serinin 3. filmini tamamlamayı planlıyor.

Avatar’ın Gişe Başarısı!

Her iki filmde de seyircilere üstün bir görsel zevk sunmasıyla bilinen Avatar serisi; özellikle de ilk filmde, seyircilerin alışık olmadığı bir deneyimi sağlaması sayesinde tarihi bir başarı elde etti. 2009’da vizyona giren Avatar, toplamda 2,9 milyar dolar gişe rakamına ulaştı ve kırılması uzun süreler boyunca mümkün olmayacak bir rekora imza attı. 2 milyar dolar seviyesini gören Avatar: Suyun Yolu filmi ise; serinin elde ettiği başarıyı tescillemiş oldu. Ancak ikinci filmin vizyon yolculuğunun, ilk filmin gerisinde kalacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Üçüncü ve dördüncü filmlerle tamamlanması planlanan Avatar serisinin; toplamda minimum 8 milyar dolarlık bir gişe hasılatıyla sinema salonlarına veda etmesi hedefleniyor.

Dünya‘da en çok gişe hasılatı elde eden sıralamasında Avatar’a en çok yaklaşan film; 2,8 milyar dolarlık gişesiyle Avengers: Endgame olmuştu. Marvel Sinematik Evreni’nin finali olarak yorumlanan yapım; 2 milyar dolar hasılata ulaşan Avengers: Sonsuzluk Savaşı filminin oluşturduğu beklenti sayesinde, rekoru kırma ihtimalini düşündürmüştü. Ancak filmin vizyon yolculuğu, Avatar’ın ilk filminin 100 milyon dolar gerisinde kaldı.

Exit mobile version