Artık dünyanın en zengin insanı Elon Musk değil

Elon Musk "dünyanın en zengin kişisi" unvanını kısa süreliğine Bernard Arnault'a devretti. Dünyanın en zengin insanı olma ünvanını ele geçiren Bernard Arnault ise 2. kez dünyanın en zengin insanı oldu.

elon musk bernard arnault habermeydan

Tesla, SpaceX, Neuralink ve Twitter gibi birçok şirketin sahibi ve CEO’su olan Elon Musk, dünyanın en zengin insanı olarak biliniyordu. Ancak bu şirketlerin piyasa değerleri düşünce Musk’ın da fiziksel olmayan serveti düştü. Bu şirketlerin değerlerinin en yüksek seviyeye ulaştığı dönemde Elon Musk’ın net serveti de 340 milyar dolara kadar yükseldi. Son olarak ABD borsasının 1 yıldır düşüşte olduğu bu dönemde Musk’ın serveti 185.3 milyar dolara kadar geriledi. Bernard Arnault ve ailesi 185,6 milyar dolarlık servetleriyle kısa süreliğine bu unvanı alsa da sonrasında tekrar ikinci sıraya geriledi.

Bernard Arnault kimdir

5 Mart 1949 tarihinde dünyaya gelen Fransız iş adamı Bernard Arnault; Christian Dior, Louis Vuitton, Sephora, Hennessy, Dom Perignon, Fendi, Donna Karan, Givenchy, Zenith, Moet et Chandon, Guerlain ve TAG Heuer gibi 60’a yakın markanın sahibi olarak biliniyor. Sanat ile de yakından ilgilenen Arnault’un bu alanda da çeşitli şirketleri yer alıyor. 1989’da LVMH’nin CEO’su ve yönetim kurulu başkanı olan Arnault, aynı dönemde ünlü Fransız perakende grubu Carrefour’un da azınlık hissedarı oldu. Kendi ürünlerinin taklitlerini sattığı için eBay şirketini mahkemeye vererek, 2008 yılının haziran ayında 61 milyon dolarlık bir tazminat kazandı. Arnault, pandemi döneminde lüks tüketimde yaşanan geri çekilme nedeniyle liderliği, bir süreliğine Jeff Bezos’a kaptırmıştı. Aralık 2021 tarihli güncel verilere göre Bernard Arnault’un net serveti 198,8 milyar dolardır.

 

 

Exit mobile version