Amerikalı yazar E Jean Carroll’dan, eski ABD başkanı Trump’a tecavüz davası

ABD’li yazar E. Jean Carroll, 1995'te New York'taki lüks bir mağazanın soyunma kabininde, kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirterek, Trump'a dava açtı.

jean carrol habermeydan

Amerikalı yazar E. Jean Carroll, tecavüzle suçladığı eski ABD Başkanı Donald Trump’a  dava açtı.

E. Jean Carroll, 1995’te New York’ta lüks bir mağazanın soyunma kabininde Trump tarafından cinsel saldırıya maruz kaldığını söylüyor.

Elle dergisinin eski köşe yazarlarından Carroll, tecavüz davasını, New York eyaletinde dün yürürlüğe giren yeni bir yasa kapsamında açtı. Yeni yasa eyalette tecavüze uğrayanlara, olayın üzerinden ne kadar vakit geçerse geçsin dava açma olanağı tanıyor.

Carroll’ın avukatı Roberta Kaplan, Trump’ın yaptığı şeyin sorumluluğunu alması gerektiğini söyledi. Trump’ın avukatı Alina Habba ise “Bu dava maalesef yeni yasanın istismarına bir örnek ve gerçek tecavüz kurbanlarına zarar verme riski taşıyor” dedi.

Carroll, Trump’a mağazada hediye seçmesine yardımcı olduğunu, bir ara soyunma odasına girdiklerini söylemiş ve Trump’ın kendisine tecavüz ettiğini belirtmişti.

Amerikalı yazar başına gelenleri iki arkadaşına anlattığını söylemiş, “Biri bana polise gitmemi tavsiye etti. Diğeri ise susmamı öğütledi, ‘Unut bunu! 200 avukatı var. Seni gömer’ dedi” ifadelerini kullanmıştı.

Donald Trump ise Carroll’ın ilk kez 2019’da dillendirdiği tecavüz suçlamasını kabul etmiyor.

O dönem ABD Başkanı olan Trump, Carroll’ı tanımadığını söyleyerek, “İddiaları hayal ürünü. Zaten tipim de değil” ifadelerini kullanmıştı.

Carroll bunun ardından hakaret ve karalama davası açarak Trump’tan sözlerini geri almasını istemişti. Trump bunun üzerine yeminli ifade vermişti.

Bu davanın ilk duruşması 6 Şubat’ta yapılacak. Eski ABD Başkanı Trump’ın kendisine yöneltilen, hesaplarda sahtecilik yaptığı ve bazı gizli resmi belgeleri Beyaz Saray’dan ayrılırken yanında götürerek Florida’daki evine götürdüğü iddialarıyla ilgili soruşturmaları da sürüyor.

Trump’ın 6 Ocak 2021’de ABD Kongresi’ne gerçekleşen saldırıyla bağlantısı olup olmadığı da araştırılıyor.

Exit mobile version