Almanya’da silahlı saldırı!

Almanya'nın Hamburg kentindeki bir kilisede gerçekleşen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

silahli saldiri habermeydan

Almanya’nın Hamburg şehrinde dün akşam saatlerinde kiliseye silahlı bir saldırı düzenlendi. Korkunç saldırının Gross Borstel bölgesindeki Deelböge Caddesi’nde bir Yehova Şahitleri Kilisesi’nde düzenlendiği belirttili.

Alman medyası ise Hamburg’un Grossborstel semtindeki Yehova Şahitlerine ait bir kiliseye saldırı gerçekleştirildiğini ve saldırganla birlikte 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 kişinin de ağır yaralandığını yazdı.

Polisin açıklamasında özel bir çevik kuvvet biriminin 3 katlı kilise binasına girdiği esnada bir el silah sesi duyulduğu, saldırıyı gerçekleştiren kişinin de ölenlerin arasında bulunabileceği belirtildi.

Saldırıyı güvenlik çevrelerinin “öfkeden kaynaklanan” bir saldırı olarak değerlendirdiği bilgisi paylaşıldı.Hamburg Belediye Başkanı Peter Tschentscher, Twitter’da haberlerin “şok edici” olduğunu söyleyerek kurbanların yakınlarına başsağlığı diledi. Tschentscher, “Güvenlik güçleri tüm hızlarıyla failleri yakalamak ve olayın perde arkasını aydınlatmak için çalışıyor” dedi.

Yehova Şahitleri Hakkında

Yehova Şahitleri 140 yıl önce Amerikalı Charles T Russell tarafından kurulmuş olan bir tarikattır. 1930’lu yıllardan itibaren Yehova Şahitleri olarak tanınırlar. Yehova Şahitleri, Hristiyanlar’ın inandığı Üçlü birlik kavramına inanmazlar. Onlara göre İsa Mesih, Yehova olan Tanrı’nın Oğlu’dur, ama Tanrı değildir. Ayrıca İsa ile Başmelek Mikail’in aynı olduğuna inanırlar.Yehova Şahitleri dünya sona erdiğinde, dünyasal ve göksel cennetlerin oluşacağına inanırlar. 144,000 Yehova Şahidi’nin de İsa ile birlikte göksel cennette egemenlik süreceğine inanırlar.

19. yüzyılda ABD’de kurulan ve merkezi New York’un Warwick kasabasında olan uluslararası bir kilisenin parçası. Almanya’da yaklaşık 170 bin olmak üzere dünya çapında yaklaşık 8 milyon 700 bin üyesi olduğunu sanılıyor.

Üyeler, kapı kapı dolaşmak ve halka açık meydanlarda yayın dağıtmak gibi faaliyetleriyle biliniyor. Mezhebin kendine özgü uygulamaları arasında silah taşımayı, kan naklini, bir bayrağı selamlamayı veya laik hükümete katılmayı reddetmek yer alıyor.

Exit mobile version