Almanya’da Kış Dönemi İçin Elektrik Kesintisi Uyarısı Yapıldı!

Enerji krizi nedeniyle tedbirlerini gitgide artıran Almanya'da, kış aylarında elektrik kesintisi ihtimali konuşulmaya başlandı.

almanya 1

Ukrayna – Rusya Savaşı’nın etkileri, Avrupa‘da çok daha fazla hissedilmeye başlandı. Avrupa ülkelerinin Rusya’ya karşı uyguladıkları ambargonun sonucu olarak; Rusya cephesinin de doğalgaz kesme kozunu öne sürdüğü görülmüştü. Bu planını uygulamaya koyan Rusya; Avrupa’ya doğru giden doğalgaz akışını durdurdu ve kış aylarında da bu akışın sağlanmayacağını açıkladı. AB ülkelerinin bu duruma göre alacağı aksiyon ise merakla beklenmekteydi.

Doğal gaz tesis etmekte oldukça zorlanan Avrupa ülkeleri, ellerindeki stokların yetebilmesi adına tasarruf planları uygulamaya başladı. Bu duruma dair öncelikle alınan tedbir ise, kış aylarındaki doğal gaz tüketiminin kontrol altına alınması olmuştu. Vatandaşların ve fabrikaların doğal gaz tüketimine üst limit koyan ülkeler; bir yandan da devlet dairelerinde dahi tasarrufu önceleyen tedbirlere imza attı. Isınma konusundaki tedbirlerin sınırları net bir şekilde çizilirken, doğal gazın kullanıldığı elektrik üretimine dair belirsizlik sürmekteydi. İlerleyen dönemde elektrik kesintileri yaşanmasından korkan AB halkı; birçok kaynaktan yapılan açıklamayla birlikte, bu ihtimale de hazır olmaya çalışıyor.

Almanya Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi Başkanı Ralph Tiesler; ülkede yaşanması muhtemel enerji probleminin elektrik kesintilerine neden olacağını ve bu kesintilerin beklenenden daha çok yaşanacağını açıkladı. Alman basınına verdiği demeçle birlikte ülkede gündem olan Tiesler; savaşın getirdiği problemler ve öncesindeki pandemiyle birlikte, iklim değişiklikleri ve beraberinde istenmeyen krizlerin de Dünya gündemine girebileceğini belirtti. Tiesler’in açıklamasında, bu gibi sebeplerden ötürü sivil koruma fikrinin güçlendirilmesi gerekliliğine de yer verilmekte.

Almanya’nın komşu ülkelerinden Polonya’nın, Ukrayna – Rusya geriliminden gördüğü demografik etki ve son dönemdeki bomba kazası da; Ralph Tiesler’in örnek verdiği konulardan biri oldu. Komşu ülkede savaş çıkması halinde kendilerinin de doğrudan etkileneceğine değinen Tiesler; böyle bir sıkıntı oluşması halinde tedarik zincirinin kırılabileceğini ve daha fazla eksik unsurdan bahsedilebileceğini aktardı. Enerji kesintisi, ulaşım problemleri ve siber saldırılar gibi ihtimallerin göz ardı edilmemesi gerektiğini ifade eden Tiesler, ülkenin her ihtimale karşı tedbirli olması gerektiğini vurguladı.

Son dönemde yaşanan sorunlar ve enerji krizi tedbirlerine dair açıklamalar da yapan Ralph Tiesler; doğal gazdaki kısıtlamanın elektrik üretimine de doğrudan yansıyacağını ve belirli bölgelerde kısmi kesintilerin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Enerji temini ve enerji depolama gibi problemlerin bu dönemde daha yoğun bir şekilde yaşanacağının altını çizen Tiesler, bu işlevi gören kurumların dahi bu dönemde zarar görebileceğini ifade etti.

Enerji krizinin en yoğun yaşanacağı ayların Ocak ve Şubat olacağını söyleyen Almanya Sivil Koruma ve Afet Yardım Dairesi Başkanı; birçok yerel yönetimin de elektrik kesintilerine karşı tedbirlerini artırdığını belirtti. Birçok yerel yönetimin ise henüz durumun ciddiyetini anlamadığını açıklayan Tiesler; yakın dönemde Almanya hükûmetinin tedbirler konusunda daha sert bir tutum takınacağına inandığını dile getirdi.

Almanya’nın kısa bir süre içerisinde enerji krizine dair yapılacak çalışmalar konusunda istihdam ve tedbir sürecini hızlandıracağı öngörülüyor.

Exit mobile version