ABD’nin sayısal lotosu sayılan “Powerball” çekilişinde bir kişi 2,04 milyar dolar ikramiye kazandı

ABD'de 2,04 milyar dolar ödüllü 'Powerball' çekilişi gerçekleşti. Amerikalıların sayısal lotosu sayılan Powerball çekilişi salı gecesi yapıldı. Bu yapılan çekilişte 2.04 milyar dolar büyük ödülü Kaliforniya'dan bir kişi kazandı.

powerball habermeydan

Florida eyaletinde yapılan Piyango çekilişinde çıkan sayılar ”10, 33, 41, 47, 56 ve kırmızı Powerball 10” oldu. Piyango çekilişi pazartesi günü yapılması bekleniyordu. Ancak piyango derneği bazı sorunlardan ötürü çekilişin salı günü yapılacağını duyurdu. Salı günü ikramiye tutarı 2,04 milyar dolara yükselmiş oldu. Bu ikramiye tutarı ülke tarihindeki en yüksek ikramiye ödülü oldu. Büyük ikramiye 2.04 milyar doları California’dan bir kişi kazandı. Powerball sitesine göre nakit seçeneği 997.6 milyon dolardı. İkramiyeyi kazanan kişi eğer ödemeyi nakit olarak almak isterse 2,04 milyar dolar yerine 997,6 milyon dolar olarak alacaktır.

Dağıtılan büyük ikramiyenin yanı sıra Florida’da bir kişi 2 milyon dolar, 22 kişi de 1 milyon doların sahibi oldu.

1992 senesinde başlayan Powerball çekilişi ABD’de 45 eyalette, Porto Riko ve ABD Virgin Adaları’nda oynanıyor. Ayrıca internet üzerinden ABD dışından da oynanabiliyor. Poweball oynamak için ABD vatandaşı olmanıza gerek yok. Ancak ikramiyeyi kazanan kişi kazandığı bilet hangi eyalete aitse o eyalete gitmesi ve ikramiyeyi kendisinin alması gerekiyor. Bu kural diğer piyangolarda da geçerlidir. Geçmişte Avustralya’dan bir kişinin piyangoyu kazandığı duyurulmuştu.

 

 

POWERBALL NASIL OYNANIR

Powerball bileti iki dolar, beyaz ve kırmızı toplardan oluşuyor. Beyaz toplar 1’den 69’a kadar, bu beyaz toplardan beş tane seçiliyor, kırmızı toplarda 1’den 26’ya kadar, kırmızı toplardan da bir tane seçiliyor. 6 rakamı da bilen tek kişi ise büyük ikramiyeyi kazanıyor. Eğer 6 rakamı birden fazla kişi bilirse ikramiye tutarı bilen kişilere eşit olarak paylaştırılıyor.

Powerball kazananı büyük ikramiyenin tamamını 29 yıl içinde alıyor. Piyangoyu kazanan isterse ikramiyeyi nakit olarak da alabiliyor. Fakat aldığı ödül daha az oluyor. Kazananlar genelde parayı peşin olarak alıyor.

Exit mobile version