ABD’li üç banka ilk çeyrek bilançolarını paylaştı

ABD'nin önde gelen bankalarından JPMorgan Chase'in net kârı yılın ilk çeyreğinde artış gösterirken, Citigroup ve Wells Fargo'nun net kârı düşüş kaydetti.

abd bankalar habermeydan

ABD’li üç banka ilk çeyrek bilançolarını paylaştı.

ABD’li yatırım bankaları JPMorgan Chase, Wells Fargo ve Citigroup, 2024’ün ilk çeyreğine ilişkin bilançolarını açıkladılar.

JPMorgan Chase’in bildirisine göre, bankanın geliri yılın ilk çeyreğinde %9’luk bir artışla 41,9 milyar dolara yükseldi. Bu rakam, geçen yılın aynı döneminde 38,3 milyar dolar olarak gerçekleşmişti. Bankanın net kârı ise bir önceki yılın aynı çeyreğine kıyasla %6 artarak 13,4 milyar dolara ulaştı. Hisse başına kâr da bu dönemde 4,44 dolara yükseldi; geçen yılın aynı döneminde ise 4,10 dolardı.

JPMorgan Chase’in Üst Yöneticisi Jamie Dimon, açıklamada, birçok ekonomik göstergenin olumlu olduğunu ancak geleceğe yönelik belirsizliklere karşı dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Küresel manzaranın endişe verici olduğunu ifade eden Dimon, savaşlar, enflasyon ve para politikası risklerine dikkat çekti.

Wells Fargo’nun açıklamasına göre, bankanın geliri yılın ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre %1 artışla 20,9 milyar dolara yükseldi. Ancak net kârında %7’lik bir düşüş yaşandı ve 4,6 milyar dolara geriledi. Hisse başına kâr da bu dönemde 1,20 dolara indi.

Citigroup’un açıklamasına göre, bankanın geliri 2024’ün ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine göre %2 azalışla 21,1 milyar dolara geriledi. Net kârında ise %27’lik bir düşüş yaşandı ve 3,4 milyar dolara indi. Citigroup’un hisse başına kârı ise bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla 2,19 dolardan 1,58 dolara geriledi.

Exit mobile version