ABD ve Rusya Ankara’da bir araya geldi

Merkezi Haberalma Teşkilatı CIA’in Direktörü Bill Burns ile Rusya Dış İstihbarat Teşkilatı Başkanı Sergey Narişkin, dün Ankara’da bir araya geldi.

abd rusya habermeydan

Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü, bu görüşmenin, “risklerin yönetilmesi amacıyla Rusya ile iletişimde kalınması” çabaları içerisinde gerçekleştirildiğini, haksız yere gözaltına alınan Amerikan vatandaşlarının durumlarının da ele alındığını belirtti. Sözcü, “Rusya ile risklerin yönetilmesi, özellikle nükleer risklerin ve stratejik dengenin sağlanmasına ilişkin risklerin ele alınması için Rusya ile iletişim kanallarımız olduğunu saklamıyoruz” dedi.

Associated Press’e açıklamalarda bulunan İletişim Başkanı Fahrettin Altun da konu hakkında şunları söyledi: “Rus ve Amerikalı istihbarat başkanlarının Türkiye’de buluştuğunu teyit ediyoruz. MİT’in ev sahipliğinde yapılan bu görüşme, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın küresel barışa sunduğu önemli katkılara bir yenisini eklemiştir.”

Rus TASS ajansının bildirdiğine göre, Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, Ankara’da Rusya ve ABD heyetleri arasındaki görüşme iddiasını “ne doğrulayabileceğini ne de yalanlayabileceğini” söyledi.

Görüşmeler hakkında ilk haberi veren, Rus “Kommersant” gazetesi olmuştu. Gazete, Ukrayna krizi çerçevesinde ABD ile Rusya üst düzey yetkililerinin, ilk kez “üçüncü bir ülkede” bu düzeyde görüşme yaptıklarını bildirmişti.

Exit mobile version