ABD Senatör Adayı Mehmet Öz, Seçim Kampanyası Tercihiyle Tepki Çekti!

ABD'nin Pennsylvania eyaletinden senatör adayı olan Dr. Mehmet Öz, kampanya konuşması yaptığı salon nedeniyle tepki çekti.

mehmet oz

Bu Pazar yapılacak ABD ara seçimlerinde Pennsylvania’dan senatör adayı olan Dr. Mehmet Öz; geçtiğimiz günlerde bir miting düzenledi. Cumhuriyetçi Parti bünyesinde siyasete atılan ünlü doktorun; destekçileriyle buluştuğu miting alanına dair bilinmeyen bir detay ortaya çıktı. ABD basınında yer alan haberlere göre, Dr. Öz’ün miting yaptığı konferans salonunun eşcinsel etkinliklere izin vermediği öğrenildi. Bu konu hakkında ılımlı açıklamalarıyla bilinen Mehmet Öz; kendisini desteklemeyenler tarafından yoğun bir eleştiri bombardımanına tutuldu.

ABD ara seçimleri öncesindeki uzun bir dönemi kampanyayla geçiren Dr. Öz; bu süre zarfında yaptığı pek çok açıklamayla eleştirilerin odağında yer aldı. Özellikle de bireysel silahlanmayı destekleyen açıklamaları sebebiyle birçok basın kuruluşundan tepki gören ünlü doktor; kampanyanın sonlarına doğru ise daha ılımlı bir noktada ilerledi. Seçim kampanyasının sonlarına geldiği bu süreçte Pennsylvania’da toplantılar düzenleyen Mehmet Öz; Çarşamba günü düzenlediği etkinliğin mekanı sebebiyle tepkilerin odağındaydı.

Geçmişte birçok kez eşcinsel evlilikleri desteklediğini açıklayan Mehmet Öz’ün; eşcinsel katılımcılara yer vermeyen bir salonda toplantı düzenlemesi tepkilerin artmasına yol açtı. Stone Gables Estate isimli bir kuruluşa ait olan binada destekçileriyle bir araya gelen senatör adayı, eşcinsel evliliğiyle alakalı net bir tutum takınan mekanda miting düzenlemesi sebebiyle, ABD’li birçok yazarın reaksiyon vermesine neden oldu. Mehmet Öz veya kampanyasını yöneten kişilerden, konuya yönelik hiçbir açıklama yapılmadı.

Mehmet Öz’ün Senatör Olma İhtimali Yüksek!

Dr. Öz’ün toplantı düzenlediği Stones Gable Estate’in internet sitesinde yer alan “Bir erkek ile bir kadının evliliğine ev sahipliği yapabiliriz.” tabiri; firmanın eşcinsel evliliğe karşı net bir tavır takındığını gösteriyor. ABD basını tarafından araştırılan bu konu, şirketin takındığı tavır nedeniyle kesinleşen bir durum olarak görüldü. Sosyal medyada da yoğun bir tepkiyle karşılaşan Dr. Öz; kendisi veya kampanya yöneticisi Brittany Yanick tarafından hiçbir açıklama paylaşmadı. Seçim sürecinin son günlerine girilen bu süreçte; Mehmet Öz cephesinden konuya dair herhangi bir beyanat yapılması beklenmiyor.

Mehmet Öz’ün seçim kampanyasının son döneminde ılımlı ve ideal bir profil olduğunu belirtmesi ise; sosyal medyada tepki gösteren kitlelerin en önemli dayanağı oldu. Bu iddiayla birlikte eşcinsel karşıtı bir yerde bulunmasının zıt bir tavır olduğunu düşünen insanlar; Mehmet Öz’ün silahlanma düşüncelerine gönderme yaptı ve kendisini “klasik bir Cumhuriyetçi” olarak tanımladı. Bu tepkilere rağmen, yapılan son araştırmalarda Mehmet Öz’ün seçilme ihtimalinin son dönemde çok arttığı öngörülüyor. Pennsylvania’da yapılan anketlerde; Dr. Öz’ün rakipleri karşısında minimum 2 puan önde olduğu tespit edildi.

Televizyon programlarına konuk olarak katılmasıyla ünlenen Mehmet Öz; özellikle de ABD’nin bir numaralı sabah programı Oprah’ta bir dönemin kadrolu isimlerindendi. Türkiye’yle bağlantılarının da devam ettiğini gösteren ünlü isim; birçok kez de ülkemizdeki sabah programlarında sağlıklı beslenme ve diyet tarifleri vermekteydi. 2010’lu yıllarda kendi sabah programını da yapmaya başlayan Dr. Öz; ilk dönemlerinin ardından yeterince popülarite elde edemedi ve televizyon dünyasında daha az yer almaya başladı. Dr. Öz’ün bir süredir siyasetle ilgili girişimleri bulunmaktaydı ve ilk net girişimi senatörlük alanında oldu. Türk asıllı ünlü doktor, ülkemizde de popüler isimlerden biri.

Exit mobile version