2022’de Spotify’da En Çok Dinlenen Müzisyen ve Şarkıcılar Belli Oldu!

Spotify'ın yıllık dinlenme istatistiklerini paylaştığı Wrapped uygulaması, Kasım ayının son gününde yeniden aktif hale geldi.

spotify 1

Ünlü müzik ve podcast dinleme platformu Spotify, 2022 yılının uygulama içerisindeki enlerini kullanıcılarıyla paylaştı. Spotify Wrapped isimli eklentisiyle tüm kişisel istatistikleri kullanıcılarına sunan uygulama; bu yılın en çok dinlenenlerinin bulunduğu bir listeyi de sosyal medya platformlarından yayımladı. İsveç merkezli müzik platformunun Türkçe müzik alanında zirvedeki ismi; ünlü rap şarkıcısı UZİ oldu. İkinci sırayı yine rap müzik alanından Çakal alırken; geçtiğimiz üç yılın zirvesindeki Ezhel ise üçüncü sıraya geriledi.

Listenin devamında da rap müziğin ağırlığını görmek mümkün. Altıncı sıradaki Sezen Aksu, dokuzuncu sıradaki Duman ve onuncu sıradaki Emir Can İğrek haricindeki tüm müzisyenlerin ana üretim alanının rap olduğu görüldü. Dördüncü sırayı Lvbel C5’in aldığı listede 5. Sefo, 7. Batuflex, 8. ise Motive oldu.

Türkçe müzik alanında uzun süredir baskınlığı süren rap müziğin, bu yıl itibarıyla şarkılar üzerinde azaldığı tespiti de yapılabilmekte. En çok dinlenen şarkılarda elektronik pop grubu KÖFN’ün “Bi Tek Ben Anlarım” parçası birinciliği elde etti. İkinciliği UZİ’nin “Arasan da” parçası, üçüncülüğü Çakal’ın “İmdat” şarkısı, dördüncülüğü ise yine UZİ’nin “Paparazzı” adlı şarkısı aldı. Beşinci sırada ise yeni müzisyenlerden Güneş’in “Suçlarımdan Biri” parçası yer aldı.

En çok dinlenen kadın sanatçı unvanı, bu yıl da Sezen Aksu’nun oldu. Sezen Aksu’yu Güneş, Zeynep Bastık, Taylor Swift ve Melek Mosso takip etti. Taylor Swift, Türkiye Top 5 listelerine giren tek yabancı şarkıcı olmayı başardı.

Dünya’da En Çok Bad Bunny Dinlendi!

2022 yılının Dünya üzerindeki en çok dinlenen şarkıcısı ise Bad Bunny oldu. Üçüncü kez üst üste bu unvanı elde eden Bad Bunny, bu alanda yeni bir rekora imza attı. 18.5 milyardan fazla dinlenme elde eden ünlü şarkıcı; ikinci sırada yer alan Taylor Swift ve üçüncü sıradaki Drake gibi önemli müzisyenleri de geride bırakmış oldu. Bu üçlüyü takip eden diğer müzisyenler ise The Weeknd ve Koreli pop grubu BTS oldu.

Dünya’da en çok dinlenen şarkı ise, Harry Styles’ın “As It Was” adlı parçası oldu. Styles’ın bu başarısını takip eden isimler ve şarkılar ise şu şekilde; Heat Waves – Glass Animals, STAY – The Kid LAROI ve Justin Bieber, Me Porto Bonito – Bad Bunny ve Chencho Corleone, Tití Me Preguntó – Bad Bunny

Exit mobile version