2004-2015 model Mercedes sahipleri dikkat! Mercedes 1 milyon aracı geri çağırıyor

2004-2015 model Mercedes araç sahipleri dikkat! Bu haber sizi yakından ilgilendiriyor. Mercedes aldığı kara doğrultusunda dünya çapındaki 1 milyon aracı geri çağırıyor. Detaylar haberimizde.

mercedes 1 milyon aracı geri çağırıyor

Alman otomobil devi bugün Mercedes araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Alman otomobil devi Mercedes-Benz, fren sistemindeki sorun nedeniyle bir milyon aracın geri çağırma kararı aldı.

Konuyla ilgili olarak Almanya Federal Motorlu Araçlar Dairesi (KBA) bu çağrının, 2004-2015 yıllarında üretilen ML, GL ve R-Class serileri kapsadığını belirtti. KBA çağrının nedeni olarak ise fren güçlendiricinin işlevinin korozyondan etkilenme ihtimali olduğu aktardı.

Dünya çapında 1 milyon araç geri çağrıldı

Mercedes bu kararla birlikte dün çapındaki 1 milyon aracı geri çağırdı. Bu araçların 70 bini ise Almanya’da bulunuyor.

KBA araç çağırma ile ilgili yaptığı açıklamada “Fren servosundaki korozyon, en kötü durumda, fren pedalı ile fren sistemi arasındaki bağlantının kesilmesine yol açabilir.” uyarısında bulundu.

Mercedes: araçlarınızı kullanmayın

Diğer yandan araç sahiplerine muayene bitene kadar müşterilerinin araçlarını kullanmamaları isteyerek, ‘’ Nadiren çok şiddetli korozyon vakalarında, özellikle güçlü veya sert bir frenleme manevrasının fren servosunda mekanik hasara yol açması mümkün olabilir. Bu nedenle fren pedalı ile fren sistemi arasındaki bağlantı başarısız olur. Böyle çok nadir bir durumda, aracı servis freni ile yavaşlatmak mümkün olmazdı. Böylece kaza veya yaralanma riski artacaktır.’’ uyarısında bulundu.

Mercedes daha öncede 13 Mayıs’ta ABD’deki 292 binden fazla araç için geri çağırma kararı almıştı.

Exit mobile version