18 yıl havalimanında yaşayan Mehran Karimi Nasseri hayatını kaybetti

Hayat hikayesi The Terminal filmine konu olan İranlı mülteci Mehran Karimi Nasseri, Fransa'da 18 yıl yaşadığı Paris Charles de Gaulle Havalimanı'nda yaşamını yitirdi.

terminal habermeydan

Nasseri, 1988-2006 yılları arasında havalimanının 2F terminalinde küçük bir alanda hayatını sürdürmüştü.

1999’da mülteci statüsü alan ve 2006’ya kadar havalimanından yaşayan Nasseri, birkaç hafta önce yeniden havalimanına tekrar dönmüştü. Nasseri’nin doğal sebeplerden dolayı yaşamını kaybettiği açıklandı.

 

Hikayesi filme konu olmuştu

İranlı mültecinin hayat hikayesi yönetmen Steven Spielberg’ün 2004 yapımı, başrollerini Tom Hanks ve Catherine Zeta-Jones’un oynadığı The Terminal filmine konu olmuştu.

1945’te İran Huzistan’da doğan Nasseri, annesini aramak için ülkesinden ayrılarak Avrupa’ya gitmişti. Birkaç yıl Belçika’da kaldıktan sonra İngiltere, Hollanda ve Almanya’ya geçmeye çalıştı fakat “doğru mülteci belgelelerine sahip olmadığı” sebebiyle bu ülkelerden sınır dışı edildi.

18 yıl havalimanında yaşadı

Nasseri ardından Paris’e giderek, Roissy – Charles de Gaulle Havalimanı’nın bir köşesinde 18 yıl yaşadı.

1999’da Fransa’dan mülteci statüsü ve oturum izni alan Nasseri, 2006’ya kadar havalimanında yaşamaya devam etti.

Nasseri sığındığı havalimanı bankında, sahip olduğu eşyaların arasında günlerini kitap ve gazete okuyarak, ve hayatını yazarak geçirdi.

Nasseri’nin hayatını filmden kazandığı parayla sürdürdüğü bilinmekteydi.

Charles de Gaulle Havalimanı görevlileri, Nasseri’nin birkaç hafta önce tekrardan havalimanına döndüğünü ve burada hayatını kaybettiğini açıkladı.

Exit mobile version