• Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda
    • İletişim
      • Gizlilik
      • Künye
      • Yayın İlkeleri
      • Hukuka Aykırılık
19 Temmuz 2026, Pazar
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
No Result
Tüm Sonuçları Gör

Erdoğan açıkladı: Bürokratik vesayete izin vermeyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz.” dedi. Son dönemde gündeme gelen her olayı dikkatle takip ettiklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanunun dışına çıkan, hatası olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz.” şeklinde konuştu. “Biz buradayız. Dimdik sapasağlam ayaktayız.” diyen Erdoğan, “Dava burada ve inşallah yarın da burada olacak.” ifadelerini kullandı.

Yazar Habermeydan Editör
15 Mayıs 2024
Kategori Gündem
A A
0
erdogan habermeydan 1
PaylaşTweetle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bürokratik vesayete izin vermeyiz.” dedi.

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasıyla ilgili olarak hükümete kumpas kurulacağı iddiası gündeme gelirken, dikkatler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çevrildi ve kendisinden önemli açıklamalar bekleniyordu.

BENZER HABERLER

Sinop Saraydüzü’nde, Korkutan Anız Yangını!

Sinop Saraydüzü’nde, Korkutan Anız Yangını!

19 Temmuz 2026
Muş’ta, Kocasu Çayı’na Düşen Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu!

Muş’ta, Kocasu Çayı’na Düşen Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu!

19 Temmuz 2026

AK Parti Grup Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz.” dedi.

Son dönemde yaşanan tüm gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bize gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu. Bu iş bitti deyip, yolunu değiştirenler, davaya ihanet edenler oldu. Korkanlar, hırslarına yenilenler oldu.” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz buradayız. Dimdik sapasağlam ayaktayız. Dava burada ve inşallah yarın da burada olacak.” dedi.

Cumhurbaşkanı, “FETÖ’ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı ruhunu baltalayanlar görüyoruz ki asla boş durmuyor. Siyasetteki tüm sermayesi insanları ayırmak olanların nereye varmaya çalıştığının idrakindeyiz. Kuklayı da kuklacıyı da çok iyi biliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Siyasetteki yumuşama iklimini kara kışa çevirmek isteyenler olduğunu söyleyen Erdoğan, “Cumhur İttifakı surlarında gedik açmak isteyenler olduğunu görüyoruz. Daha önce de bu tarz teşebbüslerle karşılaştık. Hamdolsun hepsinden güçlenerek çıktık. İnşallah yine aynısı olacak. Fitne odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek yoluna devam edecek.” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’le geçen hafta yaptıkları görüşmeyi hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Temennimiz odur ki; önümüzdeki 4 yıl gerilimle değil, karşılıklı hoşgörüyle geçsin. İstiyoruz ki muhalefet yapıcı olsun. Arzumuz odur ki; Türkiye’nin meseleleri siyasetin günlük polemiklerinin üzerinde ele alınsın.” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Bizi örselemeye çalışanlara inat yolumuza pekleşe pekleşe devam ediyoruz. Partimizin kuruluşundan itibaren daima ortak akılla hareket ettik. İnşallah bunu güçlendirerek sürdüreceğiz.

Son 1 yılımıza damga vuran seçimler dolayısıyla gelenekselleşmiş istişare kamplarımızı yapamamıştık. İstişare toplantımızı önümüzdeki hafta gerçekleştiriyoruz.

Her kongre sürecini kadrolarımız arasındaki bir bayrak yarışı olarak görüyoruz. Yorulan arkadaşlarımız varsa, hatası, kusuru olanlar varsa, kardeşlik hukukumuzu koruyarak onları dinlenmeye alacağız. Yeni heyecanlı, dinamik arkadaşlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Kurulduğumuz günden beri yenilenerek, tazelenerek geliyoruz. İnşallah bundan sonra da aynı çizgide hareket edeceğiz.

Hayat pahalılığı ve fırsatçılık, öğretmenlerimize yönelik şiddetle mücadelede yasal zeminin güçlendirilmesine ihtiyaç duyuyoruz. AK Parti Grubumuzun, Cumhur İttifakı’ndaki ortağımız MHP ile işbirliği içinde bu konuları çok iyi takip etmesini bekliyorum.

Yeni anayasa meselesinde, Meclis Başkanımızın çalışmalarına destek vermemiz önemlidir. Aceleye getirmeden ama çok da fazla uzatmadan, somut adımlar atılmasında fayda görüyoruz. Biz sonuna kadar uzlaşmacı tutumumuzu koruyacağız.

Türkiye’nin gelecek asrına eserlerimizle biz istikamet çizeceğiz. Şunu unutmayalım; 14 Mayıs seçimlerinde aziz milletimiz iktidar olma yetkisini bizlere tevdi etmiş, 10 ay sonra da bizlere ikazda bulunmuştur. 31 Mart seçimleri bir güven oylaması değildir. Seçmenin ülkenin idaresine ilişkin tercihlerinde bir kırılma olmamıştır. Önce 14 Mayıs’ta, iki hafta sonra 28 Mayıs’ta seçmen kararlı bir şekilde hükümeti Cumhur İttifakı’na emanet etmiş, yerel seçimde tercihini sandığa farklı şekilde yansıtmıştır. Bu ikisini birbirinden ayırmak durumundayız. 31 Mart’ta milletin verdiği mesajı aldık. Milletin AK Parti’den desteğini çektiğini zannedenler, fena halde yanılırlar.

AK Parti’nin çalışma usulü bellidir. Yarın seçim olacakmış gibi hazırlıklıyız. Aynı zamanda biz hiç seçim olmayacakmış gibi çalışan bir kadroyuz. Gevşemeye, gönülsüzlüğe, tembelliğe asla tahammülümüz olamaz.

Son 21 yılda çetin mücadeleler sonucu gerilettiğimiz bürokratik vesayetin tekrar nüksetmesine fırsat vermeyiz, vermeyeceğiz.

Son dönemde gündeme gelen her hadiseyi tüm boyutlarıyla en ince detayına kadar takip ediyoruz.

Kanunun dışına çıkan, hatası, kastı veya marazı olan kim varsa hukuk zemininde hesabını mutlaka soruyoruz.

Ülkeye ve millete karşı vazifesini yapmamanın hiçbir bahanesi olmaz.

Bizim için her bir saniye milletimizin emanetidir, o her saniyeyi milletimiz için sarf etmek boynumuzun borcudur.

Bize süre biçenler oldu. Bize gazete manşetlerinden ömür biçenler oldu. Bu iş bitti deyip, yolunu değiştirenler, davaya ihanet edenler oldu. Korkanlar, hırslarına yenilenler oldu. Onlar şimdi yoklar. Unutulup gittiler. Biz buradayız. Dimdik sapasağlam ayaktayız. Dava burada ve inşallah yarın da burada olacak.

CHP Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’i kabul ettik. Kendisiyle verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye’de siyasetin bir yumuşamaya ihtiyacı var. Biz bu konuda her zaman olduğu gibi üzerimize düşeni yapıyoruz. Biz hiçbir zaman kutuplaşmanın, gerilimin tarafı olmadık. Türkiye’yi bir gördük, beraber gördük. Hiçbir ayrım yapmadan 85 milyonun tamamını kucakladık.

Temennimiz odur ki; önümüzdeki 4 yıl gerilimle değil, karşılıklı hoşgörüyle geçsin. İstiyoruz ki muhalefet yapıcı olsun. Arzumuz odur ki; Türkiye’nin meseleleri siyasetin günlük polemiklerinin üzerinde ele alınsın.

FETÖ’ye diyet borcunu ödemek için Yenikapı ruhunu baltalayanlar görüyoruz ki asla boş durmuyor. Siyasetteki tüm sermayesi insanları ayırmak olanların nereye varmaya çalıştığının idrakindeyiz. Kuklayı da kuklacıyı da çok iyi biliyoruz.

Siyasette yumuşama iklimini kara kışa çevirmeye çalışanlar olduğunu, Cumhur İttifakı surlarında gedik açmak isteyenler olduğunu görüyoruz. Daha önce de bu tarz teşebbüslerle karşılaştık. Hamdolsun hepsinden güçlenerek çıktık. İnşallah yine aynısı olacak. Fitne odaklarına kesinlikle göz açtırmayacağız. Cumhur İttifakı daha da güçlenerek yoluna devam edecek.

Netanyahu ve soykırıma ortak olanlar, döktükleri her damla kanın hesabını verecek. Biz de soykırımcıların hukuka hesap vermesi için enselerinde olacağız.

Bunlar kameralar önünde, gazetecileri, doktorları, sivilleri katlettiler. Bunlar kaçamayacaklar. İnşallah dünyada bunun hesabını verecek, cezasını çekecekler. Uluslararası mahkemeyi baskı altına almaya çalışıyorlar. Nesin sen ya? Bunun bedelini ödeyeceksiniz. Ne yaparlarsa yapsınlar, insanlık bu katillerin yakasını bırakmayacak. İnsanlık bıraksa dahi biz bu cinayet şebekesinin peşini bırakmayacağız.

Şimdi Hamas’ı destekliyoruz diye dışarıda ve içeride bizi eleştiriyorlar. Sizde hiç mi vicdan yok? Sanmayın ki İsrail Gazze’de duracak. Bu azgın devlet, eğer durdurulmazsa ‘Vadedilmiş Topraklar’ hezeyanıyla gözlerini er ya da geç Anadolu’ya dikecekler. Hamas, Gazze’de Anadolu’nun ileri hat savunmasını yapıyor. Bunu göremeyecek kadar kör müsünüz?

Bugün Hamas’a terör örgütü diyenler 100 yıl önce olsalar inanın Kuva-yı Milliye’ye de terör örgütü diyecekler, asi, hain diyeceklerdi. Bu millet her zaman mazlumun yanında durmuştur.

Türkiye giderek bir cazibe merkezi haline gelmektedir. Ülkemize yönelik propagandaların artmasındaki sebep işte budur. Kimin nereye varmak istediğini biliyoruz. Bunlara bugüne kadar boyun eğmedik. Bundan sonra da geri adım atmayacağız.

Her zaman söylüyorum; korkaklar zafer anıtı dikemez. Ne yarım asrı bulan siyasi hayatımızda ne de 21 yılı aşan iktidarlarımız boyunca korkanlardan, kaçanlardan olmadık. Gün oldu vesayetçilere meydan okuduk. Gün oldu eli kanlı terör örgütlerine meydan okuduk. Gün oldu emniyet, yargı ve ordu içinde yuvalanmış FETÖ’cü alçaklara meydan okuduk. Vatanımızın bekasına, milletimizin istiklaline kim kastederse bundan sonra da karşılarında dimdik durmaya devam edeceğiz.

Hükümetimiz, ittifakımız ve devletimiz her zamankinden daha güçlüdür. Gazze’de soykırım bitinceye, katiller hesap verinceye kadar tüm imkanlarımızla Filistin halkına sahip çıkacağız.”

PaylaşTweetlePinGönder

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

Sinop Saraydüzü’nde, Korkutan Anız Yangını!

Sinop Saraydüzü’nde, Korkutan Anız Yangını!

Yazar yazar3
19 Temmuz 2026
0

Sinop Saraydüzü'nde, Korkutan Anız Yangını! Sinop’un Saraydüzü ilçesi Çampaşalı köyündeki bir arazide henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan anız yangını ormanlık alana sıçramadan kontrol altına alındı. Edinilen bilgilere göre,...

Muş’ta, Kocasu Çayı’na Düşen Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu!

Muş’ta, Kocasu Çayı’na Düşen Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu!

Yazar yazar3
19 Temmuz 2026
0

Muş'ta, Kocasu Çayı'na Düşen Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu! Muş’un Bulanık ilçesinde serinlemek için girdikleri çayda akıntıya kapılan iki kardeşten, 3 gündür aranan 6 yaşındaki Hilvan Can’ın da cansız...

Meclis’te 28. dönem faaliyetlerine başlandı

TBMM’de yoğun mesai: Genel Kurul’da kritik düzenlemeler görüşülecek

Yazar Habermeydan Editör
19 Temmuz 2026
0

TBMM'de yoğun mesai... Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni haftada da yoğun bir çalışma temposuna hazırlanıyor. Genel Kurul'da Türkiye ile Somali arasındaki savunma iş birliği tezkeresi ile en...

Batı Avrupa’da sıcaklık rekoru: Haziran ayı tarihe geçti

Çöl sıcakları geliyor: 4 gün sürecek, hissedilen sıcaklık 50 dereceyi bulacak

Yazar Habermeydan Editör
19 Temmuz 2026
0

Çöl sıcakları geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) tahminlerine göre Türkiye, Yunanistan üzerinden gelen yeni bir sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyor. Bugünden itibaren etkisini göstermeye başlayacak çöl sıcaklarının...

Please login to join discussion

HABER AKIŞI

Belçika Grand Prix’sinde kazanan Kimi Antonelli!
Spor

Belçika Grand Prix’sinde kazanan Kimi Antonelli!

19 Temmuz 2026
Samsunspor’lu Rick van Drongelen Panathinaikos’ta!
Spor

Samsunspor’lu Rick van Drongelen Panathinaikos’ta!

19 Temmuz 2026
Rizespor, Ahmet Kutucu’yu kadrosuna kattı!
Spor

Rizespor, Ahmet Kutucu’yu kadrosuna kattı!

19 Temmuz 2026
Filenin Efeleri, Tarihinde İlk Kez VNL’de Final Etabına yükseldi!
Spor

Filenin Efeleri, Tarihinde İlk Kez VNL’de Final Etabına yükseldi!

19 Temmuz 2026
Sinop Saraydüzü’nde, Korkutan Anız Yangını!
Gündem

Sinop Saraydüzü’nde, Korkutan Anız Yangını!

19 Temmuz 2026
Haber Meydan

Türkiye ve dünya gündeminin kalbi burada atıyor! Haber Meydan ile haber niteliği bulunan tüm gelişmeleri anlık olarak takip edin.

E-Mail Adresimiz: info(@)habermeydan.com

Habermeydan.com bünyesinde yayınlanan yazılı veya görsel içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanım Koşulları ve Alıntı Şartları'nı okuyunuz.

İstanbul’da 2022’de 126 ton sahte içki ele geçirildi

İstanbul’da 2022’de 126 ton sahte içki ele geçirildi

8 Ocak 2023
Beşiktaş’ın, Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi belli oldu!

Beşiktaş’ın, Avrupa Ligi 2. ön eleme turundaki rakibi belli oldu!

18 Haziran 2025
Midtylland 2-2 Fenerbahçe

Midtylland 2-2 Fenerbahçe

31 Ocak 2025

Belçika Grand Prix’sinde kazanan Kimi Antonelli!

Samsunspor’lu Rick van Drongelen Panathinaikos’ta!

Rizespor, Ahmet Kutucu’yu kadrosuna kattı!

Filenin Efeleri, Tarihinde İlk Kez VNL’de Final Etabına yükseldi!

Sinop Saraydüzü’nde, Korkutan Anız Yangını!

Muş’ta, Kocasu Çayı’na Düşen Çocuğun Cansız Bedeni Bulundu!

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.

No Result
Tüm Sonuçları Gör
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
    • Kullanım Koşulları
  • Hukuka Aykırılık Bildirimi
    • Yayın İlkeleri
  • İletişim

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.