Dört kentte 1144 yerleşim birimine ulaşım mümkün değil.
Son birkaç gündür etkili olan kar ve tipi nedeniyle Van, Hakkari, Bitlis ve Muş illerinde toplamda 1144 yerleşim birimine ulaşım engellendi. Van’da, kar ve tipinin etkisiyle ulaşımda aksamalar yaşanırken, Van Büyükşehir Belediyesi’nin verilerine göre kent genelinde 671 yerleşim biriminin yolu kardan kapanmış durumda. Karla mücadele ekipleri, mahalle yolları, ana arterler ve sokaklarda 390 araç ve 618 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü ekipleri de kentin bağlantı yollarında kar küreme çalışmalarını gerçekleştiriyor.
Hakkari’de ise 3 gündür devam eden yoğun yağışlar nedeniyle yüksek kesimlerde kar kalınlığı 2 metreyi aşmış durumda. Kent genelinde 298 yerleşim biriminin yolu kar ve tipi sebebiyle kapanmış bulunuyor. Karla mücadele ekipleri, yolların açılması için yoğun çaba sarf ediyor.
Muş’ta ise İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının ardından kapanan 114 köy yolunun 104’ünü açtıklarını belirtti. Ekipler, acil durumlar için hazır bekletiliyor.
Bitlis’te ise İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipinin etkisiyle kent genelinde 165 köy yolunun kapanmasının ardından ekiplerin kesintisiz bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Belediye ve karayolları ekipleri, kent merkezi ve ana caddelerde kar temizleme çalışmalarını titizlikle yürütüyor. Vatandaşlar da ev ve iş yerlerinin önlerini temizlemek için çaba harcıyor.