Fenerbahçe, Leonardo Bonucci’yi sezon sonuna kadar renklerine bağladığını duyurdu.
Kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı;
“Kulübümüz, İtalyan savunma oyuncusu Leonardo Bonucci’yi kadrosuna kattı. Tecrübeli stoper 2023-24 sezonunun sonuna kadar Fenerbahçemizin formasını giyecek.
Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde gerçekleştirilen imza töreninde Başkanımız Ali Y. Koç, Genel Sekreterimiz Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu Üyelerimizden Simla Türker Bayazıt, Selahattin Baki, Sportif Direktörümüz Mario Branco ve Sportif Direktör Yardımcımız Okan Özkan da yer aldı.
Leonardo Bonucci’ye ‘Ailemize hoş geldin’ diyor; Fenerbahçemiz ile başarılar diliyoruz.”
LEONARDO BONUCCİ KARİYERİ
Leonardo Bonucci, 2013-2014 ve 2017-2018 sezonlarında UEFA Avrupa Ligi’nde sezonun kadrosuna seçildi ve dört kez Serie A’da Yılın Takımı’nda yer aldı.
İtalyan savunmacı, 2016’da Serie A’da Yılın Futbolcusu seçildi ve aynı sezon UEFA Yılın Takımı’nda da yer aldı.
36 yaşındaki deneyimli isim, 2017 yılında FIFA FIFPro World11 ve IFFHS Erkekler Dünya Takımı’nın yanı sıra 2016-17 UEFA Şampiyonlar Ligi Sezonun Takımı ve 2016-17 ESM Yılın Takımı’nda da yer aldı.
Kulüp ve milli takım kariyeri boyunca 610 maça çıkan Bonucci, 45 gol attı.
Savunma sanatçısı Leonardo Bonucci 🎨 pic.twitter.com/XlgZy4fsHe
— Fenerbahçe SK (@Fenerbahce) January 11, 2024