MİT’ten nokta operasyon! Terör örgütünün suikastçısı etkisiz hale getirildi.
Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı (MİT), Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet ve MİT mensuplarına suikast için eğitilen Bekir Kına’yı, Irak sınırından 150 kilometre içerideki Süleymaniye’de etkisiz hale getirdi.
PKK’nın, Bawer Botan kod adlı Bekir Kına’yı Türkiye’ye göndererek TSK, Emniyet ve MİT mensuplarına suikast gerçekleştirmek için Irak’ın Kuzeyi’nde eğittiği, kısa ve uzun namlulu silahlar üzerinde yoğun talimler yaptırdığı ve kaçak yollardan yurtiçine göndermek istediği öğrenildi. Bunun üzerine harekete geçen MİT, terörist Kına’yı suikast eğitimi aldığı sırada operasyonla etkisiz hale getirdi.
Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, 2019’da Irak’a giderek örgüte katılan Kına, bugüne kadar İran ve Irak’ta terörist faaliyette bulundu.