Martı’nın kurucusu Öktem’den New York mektubu.
Kuruluşundan 4 yıl sonra New York Borsası’na doğrudan kote olan ilk Türk şirketi olmaya hazırlanan mobilite şirketi Martı’nın kurucusu ve CEO’su Alper Öktem, halka açılma öncesi çalışanlarına hitaben bir mesaj yayınladı. Mesajı kendi sosyal medya hesabından paylaşan Öktem, ”Martı çalışanlarına halka açılmadan önceki mesajım: Devler liginde bizi büyük fırsatlar ve çetin zorluklar bekliyor” dedi.
Mektubunda Martı’nın New York Borsası’nda açılış gongunu çalacağı 13 Temmuz’un, tüm Martı çalışanlarının hafzasında tarihi bir gün olarak kayda geçeceğinin altını çizen Öktem, ”Şimdi ülkemizi temsil etmenin heyecanını ve bayrağımızı göndere çekmenin haklı gururunu hep birlikte yaşayalım, bu tarihi anın keyfini çıkaralım” ifadelerini kullandı.
Borsaya yeni kote olan bir şirketin hisse performansında volatilite yaşanmasının, yani ilk birkaç ay hisse fiyatının yükselmesi ya da düşmesinin olağan bir seyir olacağını kaydeden Öktem, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Ancak önemli olan, iş planımız ve uzun vadeli başarımıza inanan Amerikalı kurumsal yatırımcılardan milyarlarca liralık yeni finansmana ulaşmış olmamızdır. İşimizi her zamankinden daha iyi yapmanın ve değer yaratmanın peşinde olacağız. Ve göreceksiniz ki, orta vadede çok daha farklı bir noktada olacağız.”