Festivalde korkunç bir patlama meydana geldi.
Yinchuan şehrindeki bir restoranda gaz sızıntısı nedeniyle meydana gelen patlamada en az 31 kişi hayatını kaybetti. Patlama, Fuyang Barbecue adlı restoranda Çarşamba günü saat 20.40 civarında gerçekleşti.
Bu korkunç olay, insanların arkadaşlarıyla sosyalleştiği üç günlük Dragon Boat Festivali’nin arifesinde gerçekleşti. CCTV’de yayınlanan görüntülerde, restoranın ön cephesinde duman çıkarken, itfaiye ekiplerinin olay yerinde mücadele ettiği görüldü. Patlama sonucunda, başka restoranlar ve eğlence mekanları da bulunan cadde, cam kırıkları ve enkazlarla kaplanarak karanlığa gömüldü.
Devlet haber ajansı Xinhua, yedi kişinin tedavi altında olduğunu ve bunlardan birinin durumunun ‘kritik’ olduğunu bildirdi. Ajans, diğer yaralılardan ikisinin ciddi yanıklarla mücadele ettiğini, ikisinin hafif yaralarının olduğunu ve kırılan cam parçalarından kaynaklanan çiziklere sahip olduklarını paylaştı.
Acil Durum Yönetimi Bakanlığı, yerel itfaiye ve kurtarma ekiplerinin patlamadan sonra olay yerine 100’den fazla kişi ve 20 araç gönderdiğini duyurdu. Kurtarma çalışmalarının Perşembe günü saat 04:00’te tamamlandığı belirtildi.
Sosyal medyada paylaşılan bir videoda, pantolonları parçalanmış ve vücutlarının üst kısmı tozla kaplı iki üstsüz adamın cam kırıklarıyla dolu yoğun bir caddede sersemlemiş şekilde durdukları görüldü.
Başka bir görüntüde, acil durum kordonunun karşı tarafında toplanan onlarca çaresiz insanın bekleme durumunu gözler önüne serdi.
Çin’de patlamalar ve diğer ölümcül olaylar nispeten yaygın bir sorun olarak bilinmektedir. Ülkede genellikle bina yönetmelikleri zayıf bir şekilde uygulanmakta ve yetkisiz inşaat faaliyetleri yaygınlaşmaktadır.