Merkezefendi Belediyesi’ne operasyon…
Denizli’nin Merkezefendi Belediyesi’ne sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve eşi Mehmet Ali Doğan’ın da aralarında bulunduğu 17 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, belediye binasında Mali Hizmetler ve Fen İşleri müdürlüklerinin de aralarında bulunduğu birimlerde arama ve inceleme çalışmalarına başladı. Belediye binasının girişleri kapatılırken, Başkan Doğan’ın evindeki aramaların da devam ettiği bildirildi. Operasyonun gerekçesine ilişkin ise paylaşılan haberde ayrıntılı bilgi verilmedi.
Sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyon kapsamında polis ekipleri Merkezefendi Belediyesi binasında çalışma yürüttü. Mali Hizmetler ve Fen İşleri müdürlüklerinin de aralarında bulunduğu bazı birimlerde işlem yapılırken binanın girişleri kapatıldı.
Operasyon çerçevesinde Belediye Başkanı Şeniz Doğan, eşi Mehmet Ali Doğan ve 15 kişi daha gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınanların sayısı 17’ye ulaştı. Polis ekiplerinin belediye binasındaki çalışmalarının yanı sıra Şeniz Doğan’ın evinde de arama yaptığı belirtildi.
Belediye binası ve evde aramalar sürüyor
Merkezefendi Belediyesi’ne yönelik operasyonun ardından belediye binasında farklı birimlerde arama ve inceleme çalışmaları başlatıldı. Mali Hizmetler ve Fen İşleri müdürlüklerinin de işlem yapılan birimler arasında olduğu aktarıldı.
Polis ekiplerinin belediye binasındaki çalışmalarını sürdürdüğü, binaya girişlerin ise kapatıldığı bildirildi. Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın evinde yürütülen aramaların da devam ettiği kaydedildi. Gözaltına alınan kişilere yöneltilen suçlamalar ve operasyonun kapsamına ilişkin ayrıntılar haberde yer almadı.
Şeniz Doğan geçen ay CHP’den istifa etmişti
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, geçtiğimiz ay Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) istifa ederek Yeni Parti’ye katılmıştı.
Öte yandan Merkezefendi Belediyesi’ne 15 Mayıs’ta düzenlenen önceki operasyonda 12 kişinin tutuklandığı bilgisi paylaşıldı. Son operasyonun önceki soruşturmayla bağlantısına ilişkin ise haberde bir açıklama bulunmuyor. Gözaltı ve arama işlemlerine ilişkin sürecin devam ettiği bildirildi.














