Meteoroloji’den İstanbul dahil 14 ile uyarı…
Yurt genelinde hava sıcaklıklarının batı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalması beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü kuvvetli sağanak ve rüzgar uyarısında bulundu. Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz’in birçok kesiminde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların bazı bölgelerde yerel olarak kuvvetli, bazı kıyı kesimlerinde ise çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
Yağışların Marmara’nın doğusu, Düzce, Bartın ve Zonguldak çevreleri, Antalya’nın doğusu, Hatay’ın batısı ile Kastamonu’nun kuzeyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Düzce, Bartın ve Zonguldak’ın kıyı kesimlerinde ise yağışların çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji, kuvvetli yağışların sel, su baskını, yıldırım, dolu, yağış sırasında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği uyarısında bulundu.
Rüzgarın Orta Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden saatte 40 ila 60 kilometre hızla kuvvetli esmesi bekleniyor.
İstanbul dahil 14 ilde sarı alarm
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sarı kodlu uyarı verilen iller; Adana, Antalya, Bursa, Balıkesir, Hatay, İstanbul, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Yalova, Kocaeli, Düzce ve Osmaniye olarak sıralandı.
İstanbul’da yağış yeniden kuvvetlenecek
İstanbul’da günün serin ve çok bulutlu başlaması beklenirken, yağışların saat 11.00 civarında yeniden etkisini artıracağı tahmin ediliyor. Yağışlı havanın saat 16.00’ya doğru bölgeden uzaklaşmaya başlaması öngörülüyor.
Kentte sıcaklıkların en yüksek 17 derece civarında seyretmesi ve mevsim normallerinin altında kalması bekleniyor.
Sabah saatlerinde etkili olan yağış nedeniyle İstanbul genelinde trafik yoğunluğu da arttı. Sabahın ilk saatlerinde kent genelindeki trafik yoğunluğu yüzde 65 olarak ölçülürken, Avrupa Yakası’nda yüzde 56, Anadolu Yakası’nda ise yüzde 78 seviyesine ulaştı.
Amasra’da rüzgar 50 kilometreye ulaştı
Bartın’ın Amasra ilçesinde sabah saatlerinde kuzeydoğu yönünden esen rüzgarın hızının saatte 50 kilometreye ulaştığı bildirildi. Deniz üzerinde oluşan dalgaların boyu 2 metreye kadar çıktı.
İlçede metrekareye 35 kilogram yağış düşerken, Değirmenağzı Deresi’nden çamur aktığı ve denizin de çamur rengini aldığı belirtildi.
Bölge bölge hava durumu
Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Doğu kesimlerde yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İstanbul’da sıcaklığın 17 derece olması tahmin ediliyor.
Ege: Kuzey ve iç kesimlerde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. İzmir’de sıcaklığın 22 derece olması öngörülüyor.
Akdeniz: Mersin dışında bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Antalya’nın doğusu ile Hatay’ın batısında yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
İç Anadolu: Karaman ve Sivas dışında bölge genelinde aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Ankara’da sıcaklığın 23 derece olması tahmin ediliyor.
Batı Karadeniz: Bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Düzce, Bartın, Zonguldak ve Kastamonu’nun kuzeyinde yağışların kuvvetli, Düzce, Bartın ve Zonguldak’ın kıyılarında ise çok kuvvetli olması bekleniyor.
Orta ve Doğu Karadeniz: Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz’in kıyı kesimleri ve Artvin çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Orta Karadeniz’de rüzgarın 40-60 kilometre hızla kuvvetli esmesi öngörülüyor.
Doğu Anadolu: Bölgenin parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.
Güneydoğu Anadolu: Bölge genelinde parçalı bulutlu hava bekleniyor. Sıcaklıkların Diyarbakır ve Siirt’te 34 dereceye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.














