Sinop’ta, Gezen Sinema Coşkusu!
Sinop Valiliği’nin girişimleriyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen “Gezen Sinema Tırı”, Uğur Mumcu Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu.
İlk gün düzenlenen programda Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan ve eşi Reva Beray Özarslan da vatandaşlarla bir araya gelerek bu coşkuya ortak oldu.
Müzik ve Nostalji Bir Aradaydı
Uğur Mumcu Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlik, “Gezen Ozanlar Açık Hava Konseri” ile başladı. Türk müziğinin unutulmaz eserlerinin seslendirildiği konserde Sinoplu vatandaşlar müzik dolu keyifli anlar yaşadı. Konserin ardından, Türk sinemasının sıcak aile bağlarını ve neşesini yansıtan kült yapımı “Neşeli Günler” filmi açık hava sinema gösterimiyle izleyicilerle buluştu.

Vali Özarslan: “Bu Tır Bir Gönül ve Sevgi Tırıdır”
Etkinlikte bir açılış konuşması gerçekleştiren Sinop Valisi Dr. Mustafa Özarslan, Gezen Sinema Tırı’nın Türkiye genelindeki misyonuna vurgu yaparak şunları kaydetti:
“Bu tır yaklaşık 79 ili ziyaret etti. Özellikle de deprem bölgesinde yoğun bir faaliyette bulundular. Oradaki çocuklarımıza, ailelerimize duygusal yönden ve psikolojik yönden destek verdiler. Onlarla birlikte sorunları birlikte aşmaya gayret gösterdiler. Bu tır gönül tırıdır, bir sevgi tırıdır. Çocuklarımızı ve gençlerimizi birbirine bağlayan, kültürel açıdan birbirine yaklaştıran bir duygu seli taşıyor.”
Etkinlikler Nisa Göleti’nde Devam Ediyor
Sinopluların yoğun ilgi gösterdiği Gezen Sinema Tırı etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Programın yeni durakları Nisa Göleti Sosyal Yaşam Alanı oldu.
Bugün ve yarın gerçekleştirilecek etkinliklerin saat takvimi ise şu şekilde:
* Saat 19.30: Gezen Ozanlar Açık Hava Konseri
* Saat 20.30: Açık Hava Sinema Gösterimi














