Ünlülere Uyuşturucu Soruşturması: 25 Kişi Hakkında Gözaltı Kararı, Sıla ve İlyas Yalçıntaş Gözaltında.
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen uyuşturucu soruşturmasında, kamuoyunda tanınan isimlerin de yer aldığı 25 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İstanbul’da düzenlenen operasyonlarda ilk etapta aralarında şarkıcı Sıla Gençoğlu ile İlyas Yalçıntaş’ın da bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı.
Başsavcılıktan yapılan açıklamada, toplum sağlığını ve kamu güvenliğini tehdit eden uyuşturucu suçlarıyla mücadele kapsamında sürdürülen soruşturmada, sanatçı, oyuncu, iş insanı ve işletmeci olarak bilinen bazı şüphelilerin uyuşturucu veya uyarıcı madde kullandıkları, kullanımını kolaylaştırdıkları ve bu amaçla yer temin ettiklerine ilişkin makul şüphe oluşturan delillere ulaşıldığı bildirildi.
Soruşturma kapsamında İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine, 25 şüphelinin yakalanması, adreslerinde arama yapılması, gerekli biyolojik örneklerin alınması ve ifadelerinin tamamlanmasının ardından Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edilmeleri yönünde talimat verildi.
Operasyonda gözaltına alınan isimler arasında Sıla Gençoğlu, İlyas Yalçıntaş, Mehmet Fatih Aksoy, Ateş İnce, Şefik Ömer Dolman, Aybüke Aldere, Ayşe Nur Balcı, İrem Haznedar, Orhan Yıldız ve Öner Faruk Işık yer aldı.
Soruşturmanın devam ettiği, hakkında gözaltı kararı bulunan diğer şüphelerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü öğrenildi.














