Sinop’ta Altyapı Krizi: Çeltik Tarlaları Susuz Kaldı
Sinop’un Karasu Ovası’nda içme suyu hattı ile sulama hattının kesiştiği noktada meydana gelen arıza, çeltik üreticilerini zor durumda bırakırken şehir genelinde de planlı su kesintisine neden oldu.
Sinop Belediyesi, güvenlik gerekçesiyle 26 Haziran Cuma günü kontrollü su kesintisi uygulandığını açıkladı.
Karasu Ovası Sulama Birliği Kooperatifi’ne ait sulama hattında oluşan arıza nedeniyle üreticiler günlerdir tarlalarına su veremezken, çeltik tarlalarında kuruma tehlikesi yaşandığı belirtildi. Aynı güzergâhta bulunan içme suyu ana isale hattının zarar görmemesi için onarım çalışmalarının kontrollü şekilde yürütüldüğü ifade edildi.
“Ürünlerimiz kurumaya başladı”
Yaklaşık 100 dönümlük alanda çeltik üretimi yapan Erdoğan Ünal, yaşanan arızanın ciddi zarara yol açtığını belirterek, “Günlerdir tarlalarımıza su veremiyoruz, ürünlerimiz kurumaya başladı” dedi. Ünal, içme suyu ve sulama hatlarının aynı güzergâhta bulunmasının tamiratı zorlaştırdığını savundu.
“Aynı noktada dördüncü kez arıza”
Erfelek Sulama Kooperatifi Başkanı Bahri Çeliker ise ekiplerin arızayı gidermek için yoğun çalışma yürüttüğünü belirtti. Çeliker, aynı noktada daha önce de benzer patlakların yaşandığını vurgulayarak, “Bu kez boru tamamen değiştirildi, kısa sürede yeniden su verilecek” açıklamasında bulundu.
Belediye: Güvenlik önceliğimiz
Sinop Belediye Başkanı Metin Gürbüz, içme suyu hattının bulunduğu bölgede kontrolsüz müdahalenin risk oluşturduğunu ifade ederek, çalışmaların koordineli şekilde yürütüldüğünü söyledi. Gürbüz, vatandaşların önceden bilgilendirildiğini ve depoların doldurularak planlı kesinti uygulandığını belirtti.
Arızanın giderilmesinin ardından hem sulama hattının hem de şehir içme suyu sisteminin yeniden normal işleyişine dönmesi bekleniyor.














