Erdoğan’dan Mehmet Şimşek’e emekli ve asgari ücret konusunda talimat…
Mayıs 2023 seçimlerinin ardından göreve gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, enflasyonla mücadele kapsamında sıkı para politikalarına yönelirken, emekli ve asgari ücretlilere uygulanan “refah payı” artışını da askıya almıştı.
Bu süreçte emekli maaşları uzun süredir yalnızca enflasyon farkı oranında artırılırken, asgari ücretteki zamların da çoğu zaman yıllık enflasyonun altında kaldığı ifade ediliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden adaylık süreci kapsamında AK Parti’nin 2027’de olası erken seçim için hazırlıklarını hızlandırdığı öne sürülürken, ekonomi kulislerini hareketlendiren yeni bir iddia gündeme geldi.
Gazeteci Hilal Köylü’nün aktardığına göre, Haziran ayında asgari ücrete seyyanen zam yapılması planlanmış ancak jeopolitik gelişmeler ve ekonomik dengelerdeki değişim nedeniyle bu adımın yıl sonuna ertelendiği belirtildi.
Köylü ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek arasında yapılan görüşmede, seçim öncesi ekonomi politikalarının hızlandırılması yönünde talimat verildiğini ileri sürdü.
İddiaya göre ekonomi yönetimi, yıl sonunda asgari ücrete enflasyon oranına ek olarak yaklaşık yüzde 20 seviyesinde seyyanen zam yapılmasını değerlendiriyor. Emekli maaşlarında ise enflasyon farkına ek olarak “refah payı” uygulamasının yeniden devreye alınması ve artış oranlarının yükseltilmesi planlanıyor.














