Ankara’da Eymir Gölü çevresinde orman yangını meydana geldi.
Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde, Eymir Gölü çevresindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının haber alınmasının ardından bölgeye çok sayıda itfaiye, orman ekipleri ve güvenlik güçleri sevk edildi. Müdahale ekipleri, yangını kontrol altına almak için karadan ve havadan yoğun bir çalışma başlattı. Yangına havadan 4 yangın söndürme uçağı ve 6 helikopterle müdahale edilirken, karadan ise 38 su tankeri, 26 arazöz, 9 TOMA aracı ve çok sayıda itfaiye personeli görev yapıyor.
Ankara Valisi Vasip Şahin, yangın bölgesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Yangına tüm imkanlarımızla müdahale ediyoruz. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor. Yangının etkili olduğu bölge, vatandaşlarımızın spor, yürüyüş ve doğa aktiviteleri için yoğun şekilde kullandığı bir alan. Bu nedenle hem halkımızın güvenliği hem de doğanın korunması için bölgenin boşaltılması talimatını verdik. İnşallah en kısa sürede yangının kontrol altına alınmasını sağlayacağız” dedi.
Vali Şahin, yangının şu anda Konya yolu yönüne doğru ilerlediğini belirterek, “Ekiplerimiz alevlerin daha fazla yayılmasını önlemek için yoğun bir mücadele veriyor. Havanın da bu mücadelede önemli bir etkisi var. Hem karadan hem havadan yapılan müdahaleler sayesinde yangının ilerleyişini durdurmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
Orman Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada ise “Ankara’da Eymir Gölü civarında devam eden yangına karadan ve havadan müdahale çalışmaları hızla sürüyor. Ekiplerimiz, alevleri kontrol altına almak ve yangının büyümesini önlemek için büyük bir gayretle mücadele ediyor. Vatandaşlarımızdan bu bölgelerden uzak durmalarını, yetkililerin uyarı ve yönlendirmelerine dikkat etmelerini rica ediyoruz” denildi.
Eymir Gölü çevresinde bulunan ormanlık alan, doğa yürüyüşleri ve spor aktiviteleri için Ankara halkı tarafından yoğun şekilde tercih edilen bir bölge olması nedeniyle yangının yarattığı tedirginlik büyüyor. Yetkililer, yangının söndürülmesi için çalışmaların gece boyunca devam edeceğini ve yangının çıkış sebebinin araştırıldığını açıkladı.