İş insanı İnan Kıraç’ın evliliği hakkında mahkeme kararını açıkladı.
İş insanı İnan Kıraç’ın 2024 yılının Aralık ayında Emine Alango ile yaptığı evliliğe, kızı İpek Kıraç’tan itiraz geldi. Kızının iddiasına göre, evlilik öncesinde babasına özel bir hastaneden verilen sağlık raporu gerçeği yansıtmıyor ve İnan Kıraç’ın fiili ehliyeti yerinde değil. Bu gerekçeyle İpek Kıraç, İstanbul Anadolu 18. Aile Mahkemesi’ne evliliğin iptali için başvurdu.
Mahkeme, başvuruyu değerlendirerek İnan Kıraç’ın akli melekelerinin yerinde olup olmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesine karar verdi. 26 Şubat 2025 tarihinde Adli Tıp Kurumu’nda bir dizi nörolojik testten geçirilen Kıraç hakkında, Kurum’un mahkemeye gönderdiği raporda fiili ehliyetinin yerinde olmadığı belirtildi ve kendisine vasi tayin edilmesi gerektiği ifade edildi.
Mahkeme, rapor doğrultusunda İnan Kıraç’ın fiili ehliyetini kaldırarak, Avukat Atakan Yılmaz ve Avukat Mert Öztekin’i vasi olarak atadı. Ayrıca, Kıraç’a ait taşınır mallar, banka hesapları, şirket hisseleri ile varsa fon ve hisse senetlerine vesayet tedbir şerhi konulmasına karar verdi.
Duruşmalar basına kapalı olarak İstanbul Anadolu 18. Aile Mahkemesi’nde devam etti. Gizlilik kararı gereği tarafların avukatları hazır bulundu. Mahkeme, evlilik tarihindeki hukuki ve fiili ehliyetin bulunmadığı gerekçesiyle İnan Kıraç ve Emine Alango’nun evliliğinin iptaline hükmetti.