Bakan Göktaş’ın soykırım mesajında kendi fotoğrafını paylaşması sosyal medyada tepki çekti.
Temmuz 1995’te Yugoslavya İç Savaşı sırasında Sırp Cumhuriyeti Ordusu tarafından Srebrenitsa’da en az 8.372 Müslüman Boşnak erkek ve çocuğun katledildiği Srebrenitsa Soykırımı’nın 30. yıl dönümünde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş bir mesaj paylaştı.
Göktaş, Srebrenitsa Soykırımı Anıtı ziyareti sırasında çekilen kendi fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak şu ifadeleri kullandı:
“30 yıl önce, Avrupa’nın göbeğinde, dünyanın gözleri önünde insanlık vahşice katledildi.
Srebrenitsa’da kadın, erkek, çocuk, yaşlı demeden; vicdanlar, insanlık onuru ve adalet duygusu da toprağa gömüldü. Kazılan her toplu mezar, insanlık tarihine kazınmış kara bir lekedir.
Srebrenitsa Soykırımı’nda şehit edilen tüm masumları rahmetle anıyorum. Bu büyük acıyı unutmamak ve unutturmamak, insanlık onuruna sahip çıkan herkesin görevidir.”
Ancak Bakan Göktaş’ın bu paylaşımı, anma mesajında kendi fotoğrafını kullanması nedeniyle sosyal medyada tepki çekti. Kullanıcılar, “Bir katliam anmasını kendinizin fotoğrafıyla yapmakta nasıl bir akıl var?”, “Profil fotoğrafı koyaydınız bari”, “Kendini takdim etmiş”, “Mezarla poz vermek nedir Sayın Bakan” gibi eleştirilerde bulundu.