• Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda
    • İletişim
      • Gizlilik
      • Künye
      • Yayın İlkeleri
      • Hukuka Aykırılık
7 Ekim 2026, Çarşamba
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • TEKNOLOJİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
No Result
Tüm Sonuçları Gör
HaberMeydan
No Result
Tüm Sonuçları Gör

AK Parti’den erken seçim iddiaları hakkında açıklama

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala, gündemlerinde erken seçim olmadığını belirterek, "Biz Türkiye'nin sorunlarını çözelim diye siyaset yapıyoruz." dedi.

Yazar Habermeydan Editör
25 Şubat 2025
Kategori Gündem
A A
0
akp habermeydan
PaylaşTweetle

AK Parti’den erken seçim iddiaları hakkında açıklama…

Ala, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, gazeteci Mehmet Akif Ersoy’un sorularını cevapladı. AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulunda (MKYK), partiye katılan yeni isimlerin de yer almasına ve “AK Parti TBMM’de 360’ı bulmaya çalışıyor” iddialarına ilişkin soru üzerine Ala, “Siyaset üretmeyen kesimlerin kendi aralarında spekülasyon için kurdukları cümlelerle yönetmiyoruz biz Türkiye’yi. Bu bir realite.” dedi.

BENZER HABERLER

Kara para düzenlemesinde yeni dönem: Kimlik tespitinde parasal eşikler iki katına çıktı

Kara para düzenlemesinde yeni dönem: Kimlik tespitinde parasal eşikler iki katına çıktı

7 Ekim 2026
Marmara Denizi’ne sızıntı suyu karıştı: Yalova’daki tesise 5 milyon TL ceza

Marmara Denizi’ne sızıntı suyu karıştı: Yalova’daki tesise 5 milyon TL ceza

7 Ekim 2026

Ala, Türkiye’nin etrafında olup biteni görüp, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yürümeye karar verenlerle yol yürümekten büyük memnuniyet duyacaklarını bildirdi.

Efkan Ala, “Başka AK Parti’ye katılacak milletvekili olacak mı?” sorusunu, “Olabilir. Biz bir pazarlık içerisinde değiliz. Biz kurulduğu günden bugüne uyguladığı projelerle, yaptığı yatırımlarla, koyduğu vizyonla, hedeflerle Türkiye’yi yönetmeye çalışan büyük bir partiyiz ve güçlü bir kadroyuz. Buraya katkıda bulunmak isteyen, Türkiye’ye katkıda bulunuyor. Onu görenler de elbette ‘AK Parti ile birlikte, AK Parti’nin içerisinde siyaset yapayım’ diye tercihte bulunuyorlar.” diye yanıtladı.

Ala, TÜSİAD yöneticilerinin açıklamalarının ve sonrasında başlatılan soruşturmanın hatırlatılması üzerine, TÜSİAD’ın “bir iş adamları derneği” olduğunu anımsattı.

TÜSİAD’ın Türkiye’nin iş dünyasında önemli bir yerinin bulunduğuna işaret eden Ala, “Fakat siyasi sicili temiz değildir TÜSİAD’ın. Yani ne zaman bir boşluk bulsa siyasete, siyaset dışı müdahalelerde bulunma imkanını değerlendirmiştir. Bu doğru bir iş değil. Bu eski Türkiye’de sonuç alıyordu. Artık bizim getirdiğimiz aşamada, Türkiye’de vesayet odakları ortadan kalkmıştır. Kurumlar kendi işlerini yapıyorlar. TÜSİAD’ın böyle şuur altı çağrısıyla hükümetlere yön verecek vesayet odakları yoktur.” ifadelerini kullandı.

Ala, TÜSİAD’ın ekonomiye ilişkin açıklamalarına bir eleştiride bulunmadığını belirterek, Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihraçlarına karar verilen teğmenler hakkındaki açıklamalarını ise şöyle değerlendirdi:

“TÜSİAD’ın bir iş adamları derneği olarak, Milli Savunma Bakanlığının askeri disiplin içerisinde Genelkurmay Başkanlığındaki askeri disipline ilişkin soruşturmasına, bir devlet kurumunun soruşturmasına dair ne gibi bir görevi ve vazifesi var? Bu nasıl bir oligarşi, yani o zaman ne akla geliyor? Demek ki bir demokrasiden yana değil, aslında oligarşiden yana.”

Ala, muhalefetin, “yargının siyasi araca dönüştürüldüğü” söylemlerinin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki davalar ile diploması konusundaki tartışmaların ve “engellenmeye çalışıldığı” iddialarının hatırlatılması üzerine, “Belediye seçimlerinden sonra insanlar 15-16 milyon insan İstanbul’da hizmet bekliyor.” dedi.

“Belediye seçimleri oldu, ertesi gün kendileri bu tartışmaları başlattılar. Daha cumhurbaşkanlığı seçimine 5 yıl var. Yani önümüzde ciddi bir süre var.” değerlendirmesinde bulunan Ala, şöyle konuştu:

“Bu en başta 16 milyon insanın iradesine saygısızlıktır. İkincisi parti içi çekişmeler, şaibeler, bunlar kendi aralarında söylüyorlar ve artık kamuoyuna mal oldu. Bunlar gündeme ne zaman gelse hemen bunları örtbas etmek için bir ‘siyaset müdahalesi var, bir müdahale var’ diye yaygara koparıyorlar. Bu inanın Türkiye’ye yakışmayan manzaralardır. Siyaset ciddiyet ister. Siyaset biraz emek ve biraz saygın olmayı gerektirir. Daha belediye başkanı seçilir seçilmez ertesi gün çocukça şeylere girişmemek icap eder. Daha önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimine yıllar varken bu tartışmalar başlatıldı. Bu tartışmalarla Türkiye’nin zamanı heba ediliyor.”

Ala, “İmamoğlu’nun adaylığından çekiniyorlar” iddialarının hatırlatılması üzerine şunları kaydetti:

“Yargının işi var değil mi? Yargının prosedürleri var. O yargı içerisinde kendisinin itiraz hakları elinden mi alınmış? Yani kendisinin itiraz hakları yok mu? Bunun siyasetle veya işte başka partilerle ne ilgisi var? Yani ne zaman bir sıkıntıyla karşılaşsalar ya da kendilerine göre bir davayla karşılaşsalar, bunu niye kendi prosedürü içerisinde devam ettirmeyip de siyasal alana taşıyorlar?”

Muhalefetin erken seçim beklentisine yönelik soruya Ala, “Bizim gündemimizde öyle bir şey yok. Muhalefetin erken seçime gitme, karar alma çoğunluğu var mı? Böyle bir imkan da yok. Biz muhalefetin bütün projelerini gerçekleştirmek üzere burada siyaset yapmıyoruz. Biz Türkiye’nin sorunlarını çözelim diye siyaset yapıyoruz.” cevabını verdi.

Ala, cumhurbaşkanlığı seçiminde İmamoğlu mu yoksa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın mı daha zorlayıcı bir aday olacağı sorusunu, “Biz onları konuşmuyoruz. Biz Türkiye’ye hizmeti konuşuyoruz. Hizmet, arkasından başarıyı getirir, seçimi kazanmanızı sağlar. Bunu biz bu 22 yılda girdiğimiz bütün seçimleri kazanarak gördük. Siz seçim gelmeden daha seçim meselelerini konuşursanız bir iş yapmayacaksınız demektir.” diye yanıtladı.

Ala, DEM Parti heyetinin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmesine ilişkin, “Sürecin sonunda beklentiniz nedir?” sorusu üzerine “Terörsüz bir Türkiye hedefiyle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bu çok açık. Çünkü Türkiye bu prangalarından kurtulmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin etrafında olup biteni gördüklerini, Türkiye’yi istikrar içerisinde hedefleriyle buluşturmak zorunda olduklarını dile getiren Ala, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye’nin, 85 milyonun memnuniyetini sağlayarak yoluna devam etmesini istiyoruz. Çocuklar heder olmasın, kaynaklarımız boşa gitmesin; dünyanın, Türkiye’nin ve insanların kendi ailelerinin hizmetine odaklansınlar. Terörsüz bir Türkiye olsun. Çok bedel ödendi. Hem insan kaynağımız, insanlarımız perişan oldu, hayatlarını kaybettiler. Şehitlerimiz bu memleket için canlarını verdiler. Birçok kardeşimiz gazi oldu, sıkıntı çekti ve o bölge çok büyük sıkıntı çekti.”

Ersoy’un, “Silah bırak çağrısı mı bekliyorsunuz?” sorusu üzerine Ala, “Şu andaki ortam tahmine müsaittir. Yani bu silah bırakma çağrısının yapılacağı tahmin edilebilir, biz de bunu bekliyoruz.” dedi.

Ala, “Silah bırak çağrısı yapılması üzerine terör örgütünün buna uyup uymayacağına” dair soruyu şöyle yanıtladı:

“Siyaset sadece bir şeyi beklemez. Bekleneni yapmak için çalışmalar yapar. Biz sadece bekleyenler tarafında değiliz. Biz elimizden geleni şimdiye kadar yaptık terörle mücadelede terörsüz bir Türkiye olsun diye ama şimdi de o devam ederken bir yandan da artık bundan tamamen kurtulalım diye çalışmalar yürütüyoruz. Bu çalışmaların sonuç almasını arzu ediyoruz. Herkese düşen şey var burada. Yani herkes elinden geleni yapmalı. Herkes katkıda bulunmalı o zaman büyük bir ihtimalle sonuç alınabilir.

Burada ihtiyatlı bir iyimserlik içerisindeyim. Temkinli bir iyimserlik elbette. Çünkü çok fazla aktör var işin içerisinde. Yabancı ülkeler var, istihbarat örgütleri var, bölgedeki durum var. Bütün bunları dikkate aldığımızda Türkiye, evet böyle zor şartlarda bizler önemli başarılar elde ettik birçok alanda. Bunda da elde edebiliriz diye elimizden geleni yapıyoruz ve ümit ediyorum ki sonuç alınır. Tabii herkes burada üzerine düşeni yaparsa daha az maliyet ödenir.”

AK Parti Genel Başkanvekili Ala, DEM Parti ile AK Parti’nin konuya yaklaşımları arasında fark olup olmadığı sorusu üzerine şunları kaydetti:

“Her partinin tabii kendine ait bir politikası var. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim; şimdi daha önceki dönemlerde olup bitenlerle kıyaslayınca siyaset dünyasında daha kapsamlı, daha geniş bir iyimserlik ve destek var. Bu iyi bir şey. Yani en azından terörsüz bir Türkiye’nin, herkesin kazanacağı bir Türkiye olduğu, herkesin lehine olduğu konusunda bir geniş mutabakatın olması, bir fikir birliğinin olması önemli bir noktadır. Buraya gelinmiş olması da çok önemlidir Türkiye için.”

PaylaşTweetlePinGönder

Bu Haberler İlginizi Çekebilir

Kara para düzenlemesinde yeni dönem: Kimlik tespitinde parasal eşikler iki katına çıktı

Kara para düzenlemesinde yeni dönem: Kimlik tespitinde parasal eşikler iki katına çıktı

Yazar Editör Habermeydan
7 Ekim 2026
0

Kara para düzenlemesinde yeni dönem: Kimlik tespitinde parasal eşikler iki katına çıktı. Suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesine yönelik finansal sistemdeki kimlik tespiti uygulamalarında yeni bir döneme...

Marmara Denizi’ne sızıntı suyu karıştı: Yalova’daki tesise 5 milyon TL ceza

Marmara Denizi’ne sızıntı suyu karıştı: Yalova’daki tesise 5 milyon TL ceza

Yazar Editör Habermeydan
7 Ekim 2026
0

Marmara Denizi’ne sızıntı suyu karıştı: Yalova’daki tesise 5 milyon TL ceza. Marmara Denizi’ndeki kirlilik ihbarı üzerine Yalova’da yapılan denetim, atık depolama sahasından denize ulaşan kirli suyu ortaya çıkardı....

Muş’ta, Bölgenin En Kapsamlı ‘Afet Eğitim ve Macera Parkı’ Yükseliyor!

Muş’ta, Bölgenin En Kapsamlı ‘Afet Eğitim ve Macera Parkı’ Yükseliyor!

Yazar yazar3
6 Ekim 2026
0

Muş'ta, Bölgenin En Kapsamlı 'Afet Eğitim ve Macera Parkı' Yükseliyor! Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), afet bilincini artırmak ve hayat kurtaran doğru müdahale yöntemlerini uygulamalı...

Sinop’ta Dev Narkotik Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

Sinop’ta Dev Narkotik Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı

Yazar yazar3
6 Ekim 2026
0

Sinop'ta Dev Narkotik Operasyonu: 3 Kişi Tutuklandı Sinop’un Boyabat ilçesinde polis ekiplerinin düzenlediği uyuşturucu operasyonunda yaklaşık 3 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece...

Please login to join discussion

HABER AKIŞI

Oya Başar’dan Levent Kırca itirafı
Magazin

Oya Başar’dan Levent Kırca itirafı

7 Ekim 2026
Kara para düzenlemesinde yeni dönem: Kimlik tespitinde parasal eşikler iki katına çıktı
Gündem

Kara para düzenlemesinde yeni dönem: Kimlik tespitinde parasal eşikler iki katına çıktı

7 Ekim 2026
Aliye Uzunatağan’dan Cüneyt Türel itirafı
Magazin

Aliye Uzunatağan’dan Cüneyt Türel itirafı

7 Ekim 2026
Marmara Denizi’ne sızıntı suyu karıştı: Yalova’daki tesise 5 milyon TL ceza
Gündem

Marmara Denizi’ne sızıntı suyu karıştı: Yalova’daki tesise 5 milyon TL ceza

7 Ekim 2026
Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay kimdir? Ne iş yapıyor?
Magazin

Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay kimdir? Ne iş yapıyor?

7 Ekim 2026
Haber Meydan

Türkiye ve dünya gündeminin kalbi burada atıyor! Haber Meydan ile haber niteliği bulunan tüm gelişmeleri anlık olarak takip edin.

E-Mail Adresimiz: info(@)habermeydan.com

Habermeydan.com bünyesinde yayınlanan yazılı veya görsel içerikler izinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz. Kullanım Koşulları ve Alıntı Şartları'nı okuyunuz.

Kurtlar Vadisi’nin Memati’si gerçekte kim? Muradi Güler kimdir, yaşıyor mu, kaç yaşında?

Kurtlar Vadisi’nin Memati’si gerçekte kim? Muradi Güler kimdir, yaşıyor mu, kaç yaşında?

15 Eylül 2026
MSB açıkladı: 1 askerimiz şehit oldu

MSB açıkladı: 1 askerimiz şehit oldu

22 Haziran 2024
Trabzonspor’dan ayrılan Thomas Meunier, Lille’e imza attı!

Trabzonspor’dan ayrılan Thomas Meunier, Lille’e imza attı!

19 Temmuz 2024

Oya Başar’dan Levent Kırca itirafı

Kara para düzenlemesinde yeni dönem: Kimlik tespitinde parasal eşikler iki katına çıktı

Aliye Uzunatağan’dan Cüneyt Türel itirafı

Marmara Denizi’ne sızıntı suyu karıştı: Yalova’daki tesise 5 milyon TL ceza

Cemil Tugay’ın eşi Öznur Tugay kimdir? Ne iş yapıyor?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay kimdir?

  • Anasayfa
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Gündem
  • Magazin
  • Muş Haber
  • Sinop Haber
  • Spor
  • Teknoloji
  • Kullanım Koşulları
  • Hakkımızda

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.

No Result
Tüm Sonuçları Gör
  • ANASAYFA
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EKONOMİ
  • MAGAZİN
  • SPOR
  • TEKNOLOJİ
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
    • Kullanım Koşulları
  • Hukuka Aykırılık Bildirimi
    • Yayın İlkeleri
  • İletişim

© 2022 Haber Meydan - Haberin Yeri, Son Dakika Haberler.